Ismerje meg Kuvaitot nemzeti ünnepének alkalmából

Az elmúlt esztendő sikeres előadás sorozatát folytatva és a nagy érdeklődést figyelembe véve az MT Akadémia lehetőséget nyitott, hogy tágasabb helyszínen a Budapesti Metropolitan Egyetemen és közreműködésével, tartsa meg az esztendő második előadását a Kuvait Állam Nagykövetségének védnökségével.

Kuvait egy fiatal állam, de területe hosszú történelem színtere volt, ahogyan ezt megtudhattuk az est folyamán. Farmosi Lilla (nemzetközi igazgatás szervező, aki korábban maga is hosszabb ideig élt Kuvaitban) és Dr. Hóvári János (Magyarország volt Kuvaiti Nagykövete) az MT Akadémia előadóinak köszönhetően betekintést nyerhettünk az ország történelmébe, állam és kormányformájába, gazdaságába, melynek fő ágai a kőolaj és földgáz kitermelése és feldolgozása, a hajógyártás, továbbá mezőgazdaságába, építészetébe, kereskedelmébe, valamint a kuvaiti-magyar kapcsolatokat is megismerhettük.

Eme a kulturális esten az MT Akadémiának köszönhetően betekinthettünk a Perzsa-öböl e területileg kicsiny, de ugyanakkor az olajának köszönhetően igen csak gazdag ország életébe, kultúrájába, valamint megízlelhettük a keleti konyha finomságait és így élményekben gazdagon zárhattuk az eseményt.

Ezzel az MT Akadémia ismét közelebb tudta hozni kelet valós arcát az érdeklődök számára.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!